9 Selebriti Korea Yang Cantik Tanpa Pembedahan Plastik | KAKI PALU

9 Selebriti Korea Yang Cantik Tanpa Pembedahan Plastik

Share on Google PlusWapaupun negara Korea terkenal dengan pembedahan plastik dan negara terbaik itu.
Memang susah nak cari selebriti Korea yang cantik secara semulajadi tanpa pembedahan plastik.
Dikatakan, hampir 80 peratus selebriti Korea mengubah wajah mereka. Berikut 9 selebriti Korea yang semamangnya semula jadi cantik tanpa pembedahan plastik!
1. Yoona (Girls Generation)
Yoona antara selebriti Korea tercantik. Yoona juga pernah tersenarai di antara 100 wanita tercantik di dunia pada tahun 2013 oleh Independent Critics. Yoona turut menjadi wanita tercantik di Asia oleh majalah di China.
2. Kim Tae Hee
Kebanyakan gadis di Korea impikan wajah seperti pelakon Kim Tae Hee, mata yang besar, bibir tebal dan mempunyai kelopak mata. Sentiasa tersenarai dalam wanita tercantik di Korea.
3. Park Shin Hye
Dalam satu temu bual, Park Shin Hye menjelaskan dia langsung tidak melakukan pembedahan plastik, padanya pembedahan plastik hanya menyakitkan sahaja.
4. Sandra Park (2NE1)
Sandara Park berjaya mengekalkan kecantikan asli dan disebabkan itu dia banyak terpilih menjadi CF untuk iklan produk kecantikan di Korea.
5. Song Hye Kyo
Duta produk kecantikan Laneige, Song Hye Kyo, satu-satunya artis Korea yang tersenarai dalam 100 wanita tercantik di dunia setiap tahun. Dia terpilih bukan sahaja kerana kecantikan semulajadi tetapi juga latar pendidikan yang dimilikinya.
6. Song Ji Hyo
Gambar Song Ji Hyo ketika remaja ini pernah disiarkan dalam Running Man. Doktor yang juga merupakan pakar pembedahan plastik juga pernah mengesahkan bahawa kecantikan Ji Hyo adalah asli.
7. Moon Geun Young
Pelakon ini sudah mula berlakon sejak kecil lagi.Wajahnya ketika zaman remaja sehingga sekarang tidak jauh beza.
8. Jang Na Ra
Pelakon ini digelar ‘Babyface’ Korea kerana wajahnya langsung tidak berubah dari dulu hingga sekarang. Dah umur tiga puluh pun masih comel macam ni.
9. Han Ga In
Merupakan peminat fanatik G Dragon memiliki kulit yang sangat cantik. Juga tersenarai antara wanita Korea tercantik. Mempunyai paras rupa yang kecil menjadikan dia sentiasa awet muda.
Sumber: Wanista


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment