Dalam Banyak-Banyak Negara Di Dunia, Jutawan Jack Ma Pilih Malaysia.... | KAKI PALU

Dalam Banyak-Banyak Negara Di Dunia, Jutawan Jack Ma Pilih Malaysia....

Share on Google PlusMenyebut tentang Alibaba pastinya individu ikonik syarikat mereka iaitu Jack Ma serta laman e-commerce beliau antara yang paling diingati orang ramai.
Seperti yang anda sedia maklum, Jack Ma sebelum ini telah dilantik sebagai penasihat ekonomi digital Malaysia. Kini Alibaba bakal maju selangkah lagi dengan pembukaan Digital Free Trade Zone di Malaysia khusus untuk pengedaran barang seluruh Malaysia.
Sebelum ini Alibaba turut mendapatkan pegangan saham di dalam Lazada setelah mendapati syarikat tersebut berpotensi untuk terus maju menguasai pasaran Asia Tenggara.
Dengan pembukaan Digital Free Trade Zone ini kami harap laman e-commerce di Malaysia tidak terjejas dengan teruk serta dapat memberi saingan sekaligus bakal mengutungkan para pengguna.
SUMBER: MALAYMAILONLINE
Pembukaan hab Digital Free Trade ini dijadualkan bakal diumumkan seawal minggu depan dengan kehadiran oleh Dato‘ Sri Haji Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak dan Jack Ma.


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment