Suami Orang Malaysia Berumur 40an Jadi Idaman Wanita Muslim Selatan Thai | KAKI PALU

Suami Orang Malaysia Berumur 40an Jadi Idaman Wanita Muslim Selatan Thai

Share on Google Plus


Suami orang dan berumur lebih 40 tahun menjadi idaman kebanyakan wanita Muslim di selatan Thailand, khususnya yang mempunyai kewangan stabil.

Exco hal-ehwal Islam Perlis berkata wanita Thailand sanggup berpoligami dengan lelaki Malaysia yang memiliki harta termasuk wang simpanan, kediaman dan kenderaan.

“Mereka sanggup berpoligami dengan lelaki Malaysia berumur 50 hingga 60 tahun kerana kebiasaannya lelaki berkeluarga pada umur tersebut melangsaikan hutang-hutang yang bersifat kritikal seperti rumah, kenderaan dan pinjaman pelajaran.

“Selain itu, lelaki Malaysia yang berumur lebih 50 tahun dan bekerja di sektor swasta boleh mengeluarkan akuan dua Kumpulan Wang Simpanan Pekerja pada umur 50 tahun dan keseluruhan wang simpanan mereka ketika berumur 55 tahun.

“Sementara itu, bagi bekas kakitangan kerajaan, mereka mempunyai pencen tetap selain telah memiliki aset sendiri,” kata Khairi Hassan seperti dilapor Kosmo! hari ini.

Wanita Islam Thailand kurang tertarik dengan golongan lelaki muda di Malaysia kerana mereka masih baru membina kehidupan, selain tidak mempunyai aset tetap.

Maklumatnya itu itu berdasarkan pengalamannya menemubual lelaki Malaysia yang mendaftarkan perkahwinan dan berpoligami di Perlis, kata Khairi lagi.

Namun, tambahnya, jumlah lelaki Perlis yang berpoligami hanya tiga peratus sahaja.

Lokasi-lokasi bernikah dengan gadis sempadan Thailand yang popular di kalangan lelaki Malaysia termasuklah masjid-masjid sekitar Songkhla, Narathiwat, Pattani dan Sadao.
SumberMMO


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment