4 Dilema Terbesar Pemakai Tudung Satin Di Malaysia! | KAKI PALU

4 Dilema Terbesar Pemakai Tudung Satin Di Malaysia!

Share on Google Plus
gambar hiasan



4 DILEMA TERBESAR PEMAKAI TUDUNG SATIN DI MALAYSIA!

Tudung satin sekarang semakin menjadi trend di kalangan pemakai hijab di Malaysia tidak kiralah sama ada shawl mahupun bawal.

Kebanjiran pengeluar tudung sedemikian juga menjadi salah satu sebab mengapa tudung jenis ini semakin tular di kalangan masyarakat.

Tetapi, disebalik popularity tersebut, terdapat beberapa masalah yang telah dikenalpasti menghantui para pengguna tudung tersebut. Antaranya:

1. TUDUNG SATIN WALAUPUN CANTIK TAPI LECEH KERANA PERLU DIGOSOK SETIAP KALI NAK GUNA

Meskipun ada yang beranggapan leceh nak pakai tudung satin, tapi kalua nak cantik..ada je caranya uolls… nah ambil tips yang pantas yang tuntas ini:-

• Pilih tudung yang hendak dipakai untuk seminggu

• Gosok kesemua tudung tersebut

• Acu tudung yang telah siap digosok di muka anda dan sematkan dengan brooch mengikut keselesaan anda

• Sangkutkan tudung tersebut dengan meletakkan bahagian  yang ada brooch pada penyangkut.

Jadi, setiap kali anda hendak pakai tudung satin ni, hanya pilih dan sarungkan sahaja di kepala. semuanya sudah tersedia rapi dan menjimatkan masa.

Mudahkan? Of course la u olls kita yang buat dia… bukan dia buat kita ๐Ÿ˜Š

2. TUDUNG SATIN MAHAL TAPI BENANG CEPAT TERTARIK

Ini masalah utama tudung satin tapi tak ada masalah yang tak boleh diselesaikan. Ye tak?

Sebagai contoh, anda boleh gunakan magnetic brooch untuk menyelamatkan tudung kesayangan anda serta memanjangkan jangka hayatnya.

Amat hodoh jika tudung kelihatan berlubang sana sini dan benang tertarik akibat penggunaan brooch berjarum.

Oleh itu, bertukarlah kepada magnetic brooch yang lebih selamat dan selesa demi untuk tudung satin yang tercinta ๐Ÿ˜Š

3. TAK RETI PAKAI TUDUNG SATIN SEBAB ASYIK BERGERAK DAN SUSAH NAK BENTUK

Pada yang baru mula berjinak-jinak memakai tudung satin, menggayakan tudung ini memang agak mencabar kerana materialnya sedikit licin berbanding fabric lain.

Justeru, anda boleh gunakan peniti halus untuk membantu anda menyesuaikan diri memakai tudung ini dengan selesa.

Sematkan peniti di bahagian-bahagian seperti pelipat tudung atau bahu.Bila agak2 dah pro…cuba elakkan guna peniti dan cuba control tudung sendiri.

Perempuan memang biasa rasa tudung sengetla…tak betul la…girls…kadang-kadang Itu cuma perasaan kita tapi orang lain tengok ok aje ๐Ÿ˜Š.

4. KERAP TERJUMPA DENGAN ORANG YANG PAKAI TUDUNG YANG SAMA DENGAN KITA

Kepada peminat tudung satin bercorak, inilah dilema yang selalu dihadapi terutamanya bila terbeli tudung satin yang popular dan jadi kegilaan muda mudi masa kini.

Apa yang boleh anda lakukan sekiranya ingin mengelakkan terjuma kembar ataupun menjadi pasukan boria di majlis-majlis?

Bagi anda yang inginkan kelainan dan memiliki bajet yang lebih, bolehla memilih tudung yang dilabel sebagai eksklusif dan edisi terhad kerana tudung sebegini dihasilkan dalam kuantiti yang sedikit bagi menjamin mutu dan keeksklusifannya.

So, takdelah termalu-malu alah sendiri uolls ๐Ÿ˜Š

Nampak tak? Semua masalah ada penyelesaian. Tapi mana nak cari tudung satin yang berkualiti tinggi dengan corak yang rare?

HerMajesty Scarves adalah jawapannya kerana:

• HerMajesty Scarves tidak mudah renyuk meskipun dipakai berulang kali dengan syarat gantungkan tudung tersebut jika ingin ulang menggunakannya semula

• HerMajesty Scarves sangat mudah dibentuk kerana fabric matte satin yang digunakan amat lembut tetapi sangat terletak dan tidak mudah bergerak meskipun anda tidak memakai sebaran pin atau peniti!

• HerMajesty Scarves sangat ringan dan nipis. Pemakainya tidak mudah berpeluh dan ia juga anti pekak ๐Ÿ˜Š

• Hermajesty Scarves amat eksklusif kerana didatangkan dengan 10 design yang “rare”.

Untuk setiap corak, hanya 100 helai sahaja dihasilkan dan dibalut cantik dalam kotak khas.

Kiranya korang adalah pemakai yang bertuah dan lain daripada yang lain tau sebab kebarangkalian untuk berjumpa dengan pemakai yang sama adalah sangat rendah u olls!

Jadi, apa tunggu lagi?

Jom dapatkan segera HerMajesty Scarves sekarang dengan harga yang istimewa  dan setiap pembelian melebihi 10 helai akan menerima diskaun 25%.

Ada free gift scarves ring lagi uolls. Pembelian boleh dibuat melalui:

Website: www.hermajesty.my

Instagram:  hermajesty_scarves


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment