Bukan Suami Saja, Isteri Pun 'Tunggang Kuda Lain'? | KAKI PALU

Bukan Suami Saja, Isteri Pun 'Tunggang Kuda Lain'?

Share on Google Plus


Bukan kaum adam je yang suka menduakan, kaum hawa pun biasa juga berubah hati. Banyak sebabnya. Salah satu sebab pasal suami tak hensem.

Antara sebab terjadinya kes begini ialah

a) Suami yang banyak buat hal. Isteri dah menyampah. Meluahkan perasaan melalui Chatting atau rakan sekerja. Akhirnya, suami boleh belah. Dia cari lain.

b) Suami kurang pendapatan atau malas kerja. Isteri mana tahan.

c) Isteri jenis tak puas samada dari segi seks atau material. Cari pengganti.

d) Ada jantan lain minat pada isteri orang. Punyalah ramai gadis-gadis diluar sana. Mungkin sebab dia tengok suami pandai maintain isteri tu yang dia nak rampas. 50% dari kes sebegini melibatkan sihir.

Kebanyakan kes sebegini isteri beralih arah sebab biasanya mereka ni dah terlanjur. Malas nak cakap pada suami. Bila scan. Sedap je naik kuda. Susah beb. Pening kepala. Tapi ada juga saya rasa panas hati. Den cakap. Isteri kau tu dah terlanjur habis. Suami kata dia tak kesah demi anak-anak2. Entahlah. Kalau dah sampai dia tak kesah.

Oleh itu, para suami dan isteri teguhkanlah keimanan. Jaga maruah diri dan keluarga. Jauhkan diri daripada pekara yang memudaratkan diri anda dan keluarga. Jangan mudah terperdaya dengan hasutan syaitan. Semoga kita semua dilindungi olehNya.


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment