Mahu Cuba Seks, Terima Padah Sebab Ganti Kondom Dengan Beg Plastik | KAKI PALU

Mahu Cuba Seks, Terima Padah Sebab Ganti Kondom Dengan Beg Plastik

Share on Google Plus
Sepasang pelajar dari Vietnam terpaksa dikejarkan ke hospital selepas mengalami luka dan pendarahan pada alat sulit mereka setelah menggunakan beg plastik sebagai kondom.

Menurut sebuah laman berita antarabangsa, kedua-dua mangsa yang tidak didedahkan identitinya merupa kan mahasiswa sebuah kolej di Hanoi. Difahamkan pasangan ini baru pertama kali melakukan hubungan seks.

Sementara itu, Timbalan Pengarah Hospital Buah Pinggang Hanoi, Nguyen The Luong, memberitahu bahawa lelaki itu terlalu malu untuk keluar membeli kondom.

Tambah Luong, pasangan terbabit terpaksa diberikan antibiotik untuk membantu proses pemulihan mereka.

Jelasnya lagi, beg plastik tidak sesuai digunakan sebagai alat pencegah kehamilan kerana tidak mempunyai keanjalan dan pelincir bagi menganti kan kondom. Malah boleh menyebab kan calar dan luka pada vagina.

Menurut laman tempatan Tuoi tre, satu kajian dilakukan oleh Universiti Perubatan Hanoi dan Kolej Perubatan Hanoi terhadap 2,700 mahasiswa dari enam universiti di bandar itu mengenai amalan seks.

Hasilnya difahamkan sebanyak 16 peratus dari responden yang menyertai kajian itu mengaku telah melakukan hubungan seks dan hanya satu pertiga sahaja menggunakan kondom sebagai alat pencegahan.

Manakala sebanyak 25 peratus memberitahu bahawa mereka malu untuk membeli kondom atau alat pencegah kehamilan.Sumber : Mynewshub.cc


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment