Rahsia Kecantikan Amy Mastura | KAKI PALU

Rahsia Kecantikan Amy Mastura

Share on Google Plus


Bagi mereka yang membesar di zaman 90-an pasti anda ingat lagi filem Puteri lakonan Amy Mastura. Masa tu bila tengok Amy Mastura je memang macam seorang puteri yang sebenar.

Meskipun sudah beranak dua dan kini berusia 46 tahun, Amy Mastura tetap maintain dari dahulu hingga sekarang. Apakah rahsianya awet muda?


1. Amalkan makan banyak kali tapi kuantiti sedikit

Menurut Amy, memandangkan sudah berada pada usia 40-an, dia hanya amalkan diet sederhana. Dia amalkan pemakanan seperti biasa tetapi kuantitinya sederhana.

2. Sentiasa gembira kalau nak awet muda

Bagi Amy, apabila kita ceria dan gembira, hilang seketika tekanan dan masalah yang ada. Kajian juga mendedahkan ketawa memberi manfaat pada kesihatan jantung.

3. Nak cantik, perlu jaga kebersihan

Menurut Amy, rupa paras yang cantik tidak menjamin seseorang itu menjaga kebersihan. Jika seseorang itu memiliki raut wajah biasa saja tetapi seorang yang pembersih, dia tetap kelihatan cantik.

4. Bersenam bukan saja untuk kurus, tapi kecantikan

Jelas Amy dia bukanlah seorang yang rajin bersenam. Namun untuk kesihatan dan kecantikan. Cantik dalam kita, cantik jugalah luaran.
Sumber: Intrend


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment