Stadium Olimpik Rio 2016 Kini Seperti 'Bandar Hantu', Pasti Anda Terkejut Melihatnya.... | KAKI PALU

Stadium Olimpik Rio 2016 Kini Seperti 'Bandar Hantu', Pasti Anda Terkejut Melihatnya....

Share on Google Plus



Pasti anda masih ingat lagi Sukan Olimpik yang berlangsung di Rio pada tahun lepas kan? Tidak kami sangka, lokasi yang digunakan 6 bulan lepas ini telah kelihatan seperti diatas...

Hari ini, lokasi Sukan Olimpik 2016 ini telah dibiarkan seperti ghost town yang tidak didiami sesiapa. Bila lihat keadaan stadium sebegini, rasa ngeri semacam pun ada.


Tapi sebelum itu, mari kami paparkan wajah stadium ini sekitar 6 bulan yang lalu...




Namun, setelah 6 bulan, stadium yang dulunya gah dengan acara sukan gilang-gemilang ini telah berubah wajah 100%!

Inilah rupa lokasi padang bola sukan olimpik Rio yang telah dibiarkan. Cukup berbeza berbanding dulu!

Dulu.


Sekarang.


Lihat sajalah air kolam air yang mengerikan itu, kami sendiri tak boleh nak bayangkan apa yang ada di dalamnya


Di bawah ini adalah susunan kerusi yang bersepah, tercabut dari tempat asalnya



Kawasan padang golf ini sungguh menyedihkan. Lihatlah dibiarkan saja kering kontang sedemikian rupa.




Rumah pasang siap yang dibina untuk digunakan semasa Sukan Olimpik kini terbiar begitu saja




Sampah sarap yang ditinggalkan begitu saja tanpa dibersihkan mencacatkan lagi pemandangan dan wajah stadium ini




Pandangan stadium ini dari jauh sungguh menyedihkan. Kosong seperti tiada apa.




Kerusi yang rosak dan patah ini kelihatan sangat bersepah dijumpai di kawasan belakang stadium







Yang paling mengejutkan, sukan olimpik ini baru saja berlalu 6 bulan yang lepas. Tapi kenapa sampai boleh jadi macam ni?


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment