Telegram Call Kini Sudah Boleh Digunakan Di Malaysia | KAKI PALU

Telegram Call Kini Sudah Boleh Digunakan Di Malaysia

Share on Google Plus


Oleh : Amanz

Telegram telah mengumumkan sokongan panggilan audio sejak minggu lepas, dan kini fungsi berkena.an dilihat turut telah memperkenalkan sokongan tersebut kepada pengguna tempatan.

Berbeza dengan WhatsApp, Telegram tidak menyediakan sebuah tab khusus pada bahagian hadapan, tetapi sebaliknya ia diletakkan pada bahagian navigasi dibawah pautan dinamakan Calls.


Selain daripada itu, pengguna juga turut boleh mengakses sokongan panggilan ini dengan membuka profil seseorang pengguna – dan menekan pada butang panggilan di sana.

Daripada percubaan kami, fungsi panggilan ini berjalan dengan lancar, malah kualiti panggilan adalah sangat baik seumpama panggilan telefoni biasa. Apa pun, seperti biasa, ia masih bergantung kepada kualiti sambungan internet anda.

Bagi anda yang menggunakan Telegram, mungkin boleh menyemak kemaskini aplikasi anda di Android dan iOS, serta mencuba fungsi panggilan suara ini.


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment