7 Kekurangan Pada Wanita Buatkan Lelaki Terpikat | KAKI PALU

7 Kekurangan Pada Wanita Buatkan Lelaki Terpikat

Share on Google PlusSelalunya kita dengar lelaki lebih mudah terpikat dengan wanita yang memiliki parass rupa yang cantik dan pandai bergaya.

Hakikatnya tak semua lelaki sama. Ada je lelaki yang jatuh cinta disebabkan oleh kekurangan wanita tersebut.

Untuk wanita diluar sana, jangan rasa rendah diri dengan kekurangan diri anda. Sebenarnya ia membuatkan anda lebih unik dan menjadi daya tarikan lelaki.

Korang nak tahu apa kekurangan tersebut? Jom semak!
1. Bertubuh gempal

Lelaki lebih tertarik dengan wanita bertubuh gempal berbanding kurus. Bagi lelaki, wanita bertubuh gempal seorang yang kuat kerana miliki keyakinan tinggi untuk tampil di khalayak ramai.
3. Seorang yang skema & ‘nerd’

Bagi lelaki wanita ‘nerd’ seorang yang bijak dan tidak membosankan kerana rajin membaca, banyak pengetahuan dan tahu tentang isu semasa. Malah kajian mengatakan perempuan ’nerd’ lebih memahami.
4. Tubuh bersaiz rendah

Kebanyakan lelaki lebih sukakan wanita rendah kerana lelaki menganggap gadis yang tinggi akan mengancam dirinya. Jika lelaki lebih tinggi, secara automatik lelaki akan rasa lebih selesa dan kuat dalam menjalinkan hubungan.
5. Memakai cermin mata

Bagi lelaki wanita yang memakai cermin mata lebih menggoda dan seksi. Malah mereka juga dilihat lebih bijak dan ada daya tarikan di mata lelaki.
6. Miliki nada suara yang tinggi

Menurut kajian, wanita yang memiliki nada suara yang tinggi mampu membangkitkan aura ‘muda’ yang menandakan bahawa tubuh wanita itu sangat sensual dan begitu menarik perhatian lelaki.
7. Suka berpakaian seperti lelaki

Bagi sesetengah lelaki, wanita yang berpakaian ala-ala lelaki menarik perhatian mereka. Bagi lelaki, wanita dengan pakaian sebegini memiliki karakter mudah bertolak ansur.
8. Ketawa tak ‘cover’

Bagi lelaki wanita yang jenis ketawa tak ‘cover’ ni lebih menjadi diri sendiri. Lelaki lebih selesa untuk mendekati wanita sebegini
dan selesa untuk berada di sisinya.

Sumber: Karangkraf


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment