9 Gaya Posing Paling Popular Yang Wanita Sering Lakukan | KAKI PALU

9 Gaya Posing Paling Popular Yang Wanita Sering Lakukan

Share on Google PlusTidak dapat dinafikan bahawa setiap wanita-wanita cantik ingin tampil berbeza dan selalu ingin wujud di mana-mana berada. Boleh dibilang hasil tangkapan kamera foto lebih banyak diambil oleh para wanita berbanding dengan lelaki. Beberapa gaya berpose dalam gambar pun dilakukan untuk mengekalkan sosok mereka dan membuat gambar tersebut menjadi lebih “hidup”.

Bagaimana saja gaya bergambar paling digemari yang paling sering dilakukan oleh para wanita, semak foto-foto berikut ini yang paling sering dijumpai di internet dan kadang-kadang digunakan oleh orang lain untuk menyamar.
1. Peace style


Wanita berfoto dengan pose Peace Style melambangkan bahwa wanita tersebut ingin mengucapkan kata “hello”, “selamat tinggal” atau “lihat aku di sini”
2. Bibir muncungBerfoto dengan bibir dimuncungkann menandakan bahwa wanita tersebut sedang merasa cuek, bersifat kekanak-kanakan dan biasanya semua keinginannya ingin dipenuhi.
3. Kepala dimiringkan beberapa darjahBoleh dikatakan gaya gambar yang satu ini adalah yang paling banyak dijumpai. Tak heran, seorang lelaki pun kadang-kadang melakukannya. Gambar dengan memiringkan kepala beberapa darjat menandakan bahawa orang tersebut baik hati, peramah, murah tersenyum dan penolong.
4. Menyentuh rambut / kepalaGaya foto diatas menunjukkan bahwa wanita tersebut adalah seorang pemalu dan sangat menghargai mahkota yang ada dikepalanya.
5. Sambil baringBerdasarkan sudut pandang, foto sambil tiduran menandakan bahwa wanita tersebut seorang sedang ingin bermalas-malasan dan ingin bermanja ria.
6. Menggigit bibir

 


Menggigit bibir berarti wanita tersebut sedang berhasrat terhadap sesuatu tapi berusaha menahannya. Terkadang juga menunjukkan wanita yang suka merasa gemas.
7. Silent please
Gaya foto Silent Please menandakan wanita yang menginginkan sebuah ketenangan, jauh dari keributan. Wanita ini kebanyakan adalah seorang yang pendiam tapi pandai.
8. Menolak dagu

Berfoto dengan gaya menolak dagu juga banyak yang boleh korang jumpai. Wanita dengan gaya foto seperti ini mudah diajak atau tidak sombong, santai dan tidak pelit.
9. Menjelirkan lidahFoto dengan gaya yang terakhir ini pastinya akan membuat Anda berpikir bahwa wanita tersebut sensual. Namun, tidak hanya sensual, wanita seperti ini juga termasuk cuek dan berharap untuk diperhatikan.


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment