Budak Melayu Bermata Biru Tarik Perhatian | KAKI PALU

Budak Melayu Bermata Biru Tarik Perhatian

Share on Google Plus
Seorang kanak-kanak lelaki kelahiran Sabah mencuri tumpuan ramai kerana memiliki sepasang mata berwarna biru.


Kamarul Hisham Mustafa, 9 tahun, yang juga anak bongsu daripada tiga beradik ketika ditemui di Kampung Bingkul di sini, berkata hanya dia dan kakak sulung serta ibunya sahaja yang memiliki keistimewaan tersebut.


“Jika di sekolah rakan selalu panggil saya ‘mata guli’ disebabkan mata saya yang berbeza warna daripada kawan yang lain, namun saya menganggap ia bukan penghalang saya untuk bergaul sesama mereka,” katanya ketika ditemui Harian Metro.


Dia sering menjadi tumpuan orang ramai sehingga dia sering dipelawa untuk mengambil gambar kenangan bersama memandangkan keunikan warna matanya yang jarang ditemui membuatkan orang ramai teruja.


Menurut Kamarul, ibunya turut memiliki warna mata yang berbeza kedua- dua belah yang mana sebelah berwarna biru manakala sebelah lagi berwarna hitam.


Dia juga percaya keunikan yang dimilikinya diwarisi daripada ibunya, Rosdah Abdullah, 47, yang berdarah campuran Melayu Brunei dan Pakistan. Ayahnya, Mustafa Kamal, 48, berasal dari Negeri Sembilan.

Sumber: Harian Metro


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment