Ramai Budak-Budak Apple Jadi Stress Bila Tahu Kalkulator iPhone Boleh ‘Backspace’ Selama Ini

Share on Google Plus
Kami percaya pastinya ramai pengguna iPhone sejak keluaran pertamanya lagi tidak mengetahui bahawa terdapat pelbagai lagi trik dan fungsi tersembunyi yang iPhone anda boleh lakukan sebenarnya.

Baru-baru ini, seorang pengguna Reddit telah berkongsi trik baru yang dijumpainya di dalam iPhone miliknya itu. Remaja yang dikenali sebagai Jazz Johnson ini telah secara tidak sengaja menemui trik untuk ‘backspace’ dalam applikasi kalkulator iPhone ini.

Menurut perkongsian beliau di Reddit, beliau yang sebelum ini selalu berasa stress kerana berkali-kali tersilap tekan nombor semasa menggunakan applikasi kalkulator iPhone sehingga dia melemparkan telefonnya itu.

Namun berasa sangat lega apabila telah menemui permanent solution kepada masalah yang selalu dialaminya itu dan kini beliau boleh menggunakan kalkulator di iPhone kesayangannya dengan tenang.

Di bawah adalah video yang menunjukkan cara untuk menggunakan fungsi ‘backspace’ pada kalkulator di iPhone kesayangan korang!


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment