Wanita Baca Al Quran Atas Motor Jadi Tular | KAKI PALU

Wanita Baca Al Quran Atas Motor Jadi Tular

Share on Google Plus
Jakarta merupakan bandar besar negara Indonesia. Jadi tidak hairanlah jika bandar tersebut terkenal dengan kesesakan lalu lintas lebih-lebih lagi pada waktu bekerja.

Baru-baru ini, tindakan seorang wanita membaca al-Quran ketika berada di atas motosikal yang terperangkap di dalam kesesakan menarik perhatian ramai.

Gambar tersebut dimuatkan di dalam instagram.com/dramaojol.id, memaparkan seorang wanita yang memakai jaket dan topi keledar berlogo Grab.

Berdasar cerita yang dipaparkan, wanita tersebut dikatakan penunggang Grab Motosikal dan pada ketika itu telah mengambil seorang penumpang.

Penumpang tersebut yang rasa simpati dengan wanita berkenaan meminta untuk menunggang motosikal tersebut dan wanita itu duduk dibelakang.

Dalam keadaan lalu lintas yang sesak, tiada apa yang dapat menghalang wanita berkenaan membaca al-Quran.

Tindakan wanita itu sekaligus melahirkan keinsafan kerana sibuk mana pun pekerjaan seseorang itu, ianya tidak harus dijadikan alasan beribadah dan mencari pahala di sepanjang Ramadan ini.


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment