"Kena Berlapar 30 Hari, Tak Boleh Lagi Makan Babi" - Netizen Cina Anggap Faliq & Chryseis Tan Memalukan | KAKI PALU

"Kena Berlapar 30 Hari, Tak Boleh Lagi Makan Babi" - Netizen Cina Anggap Faliq & Chryseis Tan Memalukan

Share on Google Plus
Minggu lalu, kisah cinta Ketua Pegawai Eksekutif Berjaya, Chryseis Tan dan pewaris Naza, SM Faliq SM Nasimuddin menjadi bualan hangat di media sosial.

Kisah cinta mereka ini menarik perhatian ramai kerana kedua-duanya berasal dari keluarga berprofil tinggi. Bukan itu saja, Chryseis juga merupakan anak kepada jutawan bertaraf billionaire, Tan Sri Vincent Tan.

Perkahwinan mereka disambut baik dan dihujani dengan ucapan tahniah. Namun ada segelintir pihak yang menganggap perkahwinan kedua pasangan itu sesuatu yang memalukan.

Portal Moretify melaporkan, rata-rata netizen seperti tidak bersetuju dengan perkahwinan tersebut kerana ianya melibatkan perbezaan agama.“Berkahwin dengan seorang Muslim bermakna bertambah seorang lagi populasi umat Islam di dunia ini”


“Tak boleh lagi makan daging babi”
“Kena berlapar 30 hari dalam setahun”
“Kahwin dengan lelaki bersongkok, Vincent Tan mesti marah”


]


Namun ada juga netizen yang beranggapan mereka yang tidak setuju dengan perkahwinan tersebut adalah mereka yang ketinggalan zaman.


“Perkahwinan berlainan bangsa bukan sesuatu yang baru. Kalau ramai tak boleh terima sesuatu seperi ini, apatah lagi perkahwinan sama jantina? Memalukan jika ada yang mengutuk gadis tersebut yang berani untuk membuat pilihan luar dari kebiasaan.”Sumber: Amazingnara


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment