Najib Catat Sejarah, Lebih 70 Ribu Orang Kunjung Rumah Terbuka | KAKI PALU

Najib Catat Sejarah, Lebih 70 Ribu Orang Kunjung Rumah Terbuka

Share on Google Plus
PEKAN – Lebih 70,000 pengunjung membanjiri kawasan Taman Tasik Sultan Abu Bakar di sini bagi menghadiri Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Perdana Menteri 2017 semalam.

Orang ramai berpusu-pusu hadir ke majlis itu seawal pukul 8 pagi, dua jam lebih awal daripada masa majlis bermula dan berakhir kira-kira pukul 3 petang.

Rakyat terdiri daripada pelbagai kaum bukan hanya datang dari sekitar Pekan dan Kuantan malah ada yang datang dari negeri lain sekali gus menunjukkan sokongan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Najib yang juga Ahli Parlimen Pekan bersama isteri, Datin Seri Rosmah Mansor tiba pada majlis tersebut kira-kira pukul 10.30 pagi.

Pemangku Raja Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah berkenan berangkat ke majlis itu dengan diiringi Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob.


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment