No Plat AKU 8055 Paling Laris | KAKI PALU

No Plat AKU 8055 Paling Laris

Share on Google PlusNombor pendaftaraan kenderaan AKU 8055 dijangka mendapat permintaan tertinggi selepas bidaan untuk nombor itu dibuka tepat jam 8 pagi hari ini.

Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Mohd Zawawi Zakaria berkata, pertanyaan untuk nombot plat AKU 8055 ini telah diterima sejak tahun lalu kerana sebutannya menyamai AKU BOSS.

“Selain AKU 8055, nombor pendaftaran yang hampir sama dengan sebutan AKU BOSS seperti AKU 805 dan AKU 1305 dijangka akan mendapat permintaan tertinggi sepanjang tempoh dua minggu bidaan dibuka,” katanya pada sidang media di JPJ Perak, pagi tadi.

Menurutnya, setakat ini selebriti tanah air, bintang sukan serta pengasas kosmetik terkemuka antara individu yang membuat bidaan untuk nombor plat tersebut.

“Orang ramai yang ingin membuat bidaan nombor terbabit boleh mendapatkan maklumat lanjut melalui laman sesawang http://www.jpj.gov.my atau datang sendiri ke pejabat JPJ,” ujarnya.


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment