Pengguna Harian WhatsApp Status Kini Lebih Ramai Daripada Pengguna Snapchat | KAKI PALU

Pengguna Harian WhatsApp Status Kini Lebih Ramai Daripada Pengguna Snapchat

Share on Google PlusBersama-sama pengumuman penggunaan WhatsApp yang kini mencapai 1 bilion pengguna setiap hari, Mark Zuckerberg turut berkongsi lanjut, mengatakan kini lebih 250 juta pengguna menggunakan perkhidmatan WhatsApp Status setiap hari.


Angka ini adalah lebih ramai daripada Snapchat yang memperkenalkan format perkongsian video atau gambar yang hilang dalam tempoh 24 jam ini. Kali terakhir Snapchat berkongsi pengguna aktif harian mereka, ia dikatakan sekitar 166 juta pengguna.


Selain WhatsApp Status, perkhidmatan Instagram Stories juga kini mempunyai angka pengguna yang lebih kurang sama setiap hari, iaitu seramai 250 juta pengguna.


Ciri seumpama ini juga turut telah diintegrasikan pada beberapa perkhidmatan lain, termasuk baru-baru ini Skype yang turut hadir dengan sokongan lebih kurang sama dinamakan Highlights.

SUMBER RUJUKAN: MARK ZUCKERBERG


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment