TMJ Sindir KJ 'Kaw-Kaw' | KAKI PALU

TMJ Sindir KJ 'Kaw-Kaw'

Share on Google Plus
Tengku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim menyelar sikap sesetengah ahli politik yang berkelakuan seperti selebriti.

Melalui posting Facebook miliknya, Tunku Ismail berkata, apabila ahli politik cuba menjadi ahli sukan mewakili negara ia seolah-olah menghantar wakil yang salah dalam acara tersebut.

“Ia telah menjadi tempat di mana ahli-ahli politik mahu menjadi selebriti dan ahli sukan.

“Ini dilihat di mana seseorang yang tidak boleh menunggang kuda atau bermain polo boleh dipilih untuk mewakili negara,” katanya Presiden FAM itu lagi.

Kenyataan itu dipercayai merujuk kepada Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin Abu Bakar yang disenarai pendek untuk acara polo berpasukan di Sukan SEA 2017 Kuala Lumpur.

Khairy sebelum ini enggan mengulas sebarang kenyataan TMJ terhadapnya kerana tidak berasa ada sebarang kebaikan.

Tunku Ismail juga sebelum ini pernah menegur Khairy kerana tidak hadir dalam perlawanan akhir Piala FA antara Kedah dan Pahang sebaliknya menghadirkan diri dalam satu acara bersama Jabatan Rela Malaysia.

Menurut Tunku Ismail, sebagai individu yang penting dalam arena sukan tanah air, Khairy seharusnya mengutamakan acara sukan tersebut dan menyaksikan salah satu perlawanan bersejarah ini. – BeritaDaily


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment