Video Tentera Israel Sepak Lelaki Muslim Sedang Solat | KAKI PALU

Video Tentera Israel Sepak Lelaki Muslim Sedang Solat

Share on Google Plus
RAKAMAN video berdurasi 45 saat yang memaparkan seorang lelaki sedang khusyuk sembahyang tiba-tiba disepak oleh seorang askar Israel mencetus kemarahan ramai.


Rakaman itu diambil ketika pertempuran yang berlaku di luar kawasan Masjid Al-Aqsa dan disiarkan  stesen TV antarabangsa Al Jazeera pada Jumaat.
Rusuhan itu dilaporkan berlaku susulan tindakan Israel tidak membenarkan orang Islam berumur di bawah usia 50 tahun menunaikan solat di dalam Masjid Al-Aqsa.


Sedutan rakaman tersebut mencetuskan kemarahan netizen di seluruh dunia dan tidak ketinggalan pengguna media sosial tempatan yang sekeras-kerasnya mengutuk perbuatan biadap askar tersebut


Dalam pada itu Al Jazeera melaporkan tiga maut dalam pertempuran antara waraga Palestin dan Israel dalam demonstrasi tersebut.


Rabu lalu, Imam masjid Al-Aqsa, Sheikh Ikrima Sabri cedera ditembak de­ngan peluru getah oleh rejim zio­nis ketika beliau sedang menunaikan solat di luar pintu pagar masjid berkenaan.


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment