[VIDEO] Kini Anda Akan Semakin Bangga Dengan Suasana KL | KAKI PALU

[VIDEO] Kini Anda Akan Semakin Bangga Dengan Suasana KL

Share on Google Plus
Semalam merupakan hari pelancaran projek River of Life (RoL) dan Blue Pool yang bertempat di Masjid Jamek Sultan Abdul Samad. Projek itu telah dilancarkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang meliputi perairan sungai sekitar Masjid Jamek.

Terletak di titik konvergensi sungai Klang dan Gombak, projek Blue Pool ini direka untuk mengubah sungai secara visual. Memang cantik wei! Rugi siapa tak tengok.


Cantiknya!
Blue Pool Masjid Jamek Sultan Abdul Samad ini dilengkapi dengan air pancut simfoni menari, koridor biru, kesan kabus dan kilat. Memang menarik! Tempat ini juga merupakan taman rekreasi bagi menarik minat penduduk tempatan dan pelancong untuk ke sini.


Menarik!
Projek RoL ini juga adalah bertujuan untuk memelihara sungai di Malaysia. Ianya akan dapat membawa impak yang lebih kuat kepada kemajuan negara. Jadi lepas ini jangan cuba buang sampah di dalam sungai. Siapa belum pergi boleh pergi tengok okay!Sumber :Rizal HakimShare on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment