5 Kelebihan Kahwin Lelaki Duda & Wanita Janda | KAKI PALU

5 Kelebihan Kahwin Lelaki Duda & Wanita Janda

Share on Google Plus
Semua pasangan yang berkahwin berharap agar perkahwinan kekal sehingga ke akhir hayat. Tapi, kadang kala apa yang diharapkan tidak kesampaian dan hubungan berakhir dengan penceraian.

Ramai yang mempunyai anggapan buruk pada lelaki duda dan wanita janda. Tapi, tak salah untuk cuba mengenali mereka yang pernah gagal rumah tangga.

Ini antara kelebihan dan kebaikan jika anda berkahwin dengan ‘duda terlajak laris’ dan ‘janda meletop’!


1. MEREKA LEBIH BERPENGALAMAN
Walaupun pernah mengalami kegagalan, namun mereka lebih berpengalaman dalam hal perkahwinan. Jadi mereka akan lebih hati-hati dalam hubungan hubungan baru kerana tidak ingin gagal untuk kali kedua.

2. MEREKA MENGHARGAI HUBUNGAN & KOMITMEN
Walaupun pernah bercerai, tidak bermakna mereka tidak menghargai pasangan. Mereka akan lebih berhati-hati dan lebih menghargai hubungan baru yang terjalin. Apa yang pasti, pengalaman lalu mengajar mereka.

3. MEREKA TAHU ‘DO’ & ‘DO NOT’ DALAM PERKAHWINAN
Kegagalan sebelum ini banyak mengajar mereka. Jadi, mereka tahu perkara baik dan buruk dalam hubungan. Lebih penting, mereka tahu untuk elakkan diri dari masalah dan kesilapan lalu yang menghancurkan perkahwinan.

4.MENGHARGAI PENTINGNYA KOMUNIKASI
Mereka yang pernah gagal perkahwinan, tahu betapa pentingya komunikasi, keterbukaan dan kepercayaan antara satu sama lain. Ketiga-tiga perkara tersebut merupakan kunci hubungan bahagia.

5. HIDUP DALAM KEHIDUPAN NYATA
Alam perkahwinan tidak sama seperti dalam drama. Mereka yang pernah bercerai tahu bahawa perkahwinan perlu dipertahankan dan pastikan ego tidak bermaharajalela. Jadi, anda dianggap bertuah jika berkahwin dengan lelaki duda & wanita janda.Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment