"Marsya... Banyakkan Selawat" | KAKI PALU

"Marsya... Banyakkan Selawat"

Share on Google Plus
PENYANYI Marsha Milan Londoh memberitahu, penglibatannya dalam AF Megastar adalah atas sokongan penuh suami iaitu Mohamed Shaiful Nizam Mohamed Ismail.


Menurut Marsha, 32, suaminya merupakan individu pertama yang memberikan sokongan agar meneruskan perjuangan dan turut menitipkan satu pesanan setiap kali dia di pentas.


"Suami saya umpama pakar psikologi dan dia yang akan menenangkan saya sebelum persembahan. 


Dia ingatkan saya sebelum naik pentas banyakkan berselawat dan jangan rasa tertekan.


"Tidak salah kalau saya katakan suami merupakan individu paling banyak membantu menenangkan saya sebelum membuat persembahan," katanya kepada mStar Online.


Marsha ditemui selepas konsert AF Megastar Homecoming yang diadakan di Royal Theater Shah Alam, Selangor pada Ahad lalu.


Marsha mendirikan rumah tangga dengan ahli perniagaan berusia 30 tahun itu pada 31 Disember 2015 di  Georgetown, Pulau Pinang.


Dalam pada itu, penyanyi lagu Yang Terbaik ini tidak mahu berasa tertekan sepanjang menyertai program realiti tersebut.


Malah, dia menggunakan pengalaman menyertai pertandingan nyanyian sebelum ini sebagai panduan dalam menghadapi tekanan.


"Saya selalu berpesan kepada diri saya untuk tidak terlalu memikirkan ia satu pertandingan. Saya hanya ingin membuat persembahan yang terbaik dan sentiasa bersedia andai tersingkir.


"Memandangkan saya pernah menyertai pertandingan nyanyian, jadi tekanan itu tidaklah terlalu berat," ujarnya.


Sementara itu, Marsha berkata, 12 penyanyi yang terpilih menyertai AF Megastar mempunyai kehebatan dan kekuatan vokal tersendiri.


Baginya semua peserta merupakan pencabar terdekat dan tidak boleh dipandang rendah.


"Semuanya hebat dan ada kekuatan tersendiri, jadi saya tidak mahu memandang mereka sebagai pencabar kerana masing-masing ada kelebihan tersendiri.


"Mereka semua adalah sahabat saya dan kita berkongsi matlamat yang sama dalam industri ini," katanya.


Dalam AF Megastar, Marsha bersaing dengan 11 lagi peserta iaitu Syamel, Indah Ruhaila, Bob, Idayu, Amir Jahari, Adira, Shahir, Amir, Sufie, Ewal dan Azhar.Konsert AF Megastar bersiaran secara langsung menerusi saluran Astro Ria (104) dan Ria HD (135) pada setiap hari Ahad, 9 malam.


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment