Penyampai Berita Sebak Ketika Membaca Tragedi Tahfiz [VIDEO] | KAKI PALU

Penyampai Berita Sebak Ketika Membaca Tragedi Tahfiz [VIDEO]

Share on Google Plus
Kesedihan akibat kebakaran ngeri yang meragut 23 nyawa di pusat Tahfiz Darul-Quran Ittifiqayah, Keramat, bukan sahaja meruntum jiwa seluruh rakyat Malaysia sebaliknya turut mengundang rasa sebak penyampai berita Buletin Utama.


Peristiwa itu dapat dilihat semasa Nor Intan Ezreena Amir Hamzah yang berpasangan dengan Kamaruddin Mape pada malam Khamis tidak dapat membaca teks berita dengan lancar sebaliknya tersekat-sekat.


Ia berlaku sewaktu Nor Intan Ezreena sedang berkongsi kisah sedih seorang mangsa yang sempat menulis nota kepada ibu-bapanya sebelum tragedi malang itu.


Perasaan itu hadir sewaktu Nor Intan Ezreena menyebut mangsa kebakaran iaitu Amiel Asyraf Abdul Rashid yang berusia 11 tahun meninggalkan satu nota yang antara lain berhasrat membawa ibu dan ayahnya ke syurga.


Nor Intan Ezreena kemudiannya menundukkan mukanya sebelum berita berkenaan disambung baca oleh rakan penyampai Kamaruddin.


Video saat hiba itu turut dimuat naik di laman Facebook Buletin Utama.


Sehingga pukul 10.30 malam Khamis, video berkenaan mendapat lebih 100,000 tontonan dan lebih 1,000 perkongsian.


Video tersebut mendapat reaksi positif orang ramai yang turut berkongsi rasa sedih mereka atas kejadian yang berlaku.


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment