Bintang Dawson’s Creek Mengaku Pernah Dicabul | KAKI PALU

Bintang Dawson’s Creek Mengaku Pernah Dicabul

Share on Google Plus
Selepas pendedahan kelakuan keji penerbit dan pengarah, Harvey Weinstein yang melakukan gangguan seksual terhadap ramai pelakon wanita Hollywood, aktor Van Der Beek turut lantang mengutuk lelaki tersebut.

Bukan itu sahaja, bintang drama Dawson’s Creek itu mendedahkan ketika dirinya masih muda, dia pernah dicabul oleh seorang lelaki tua yang mempunyai kuasa dan banyak harta seperti Weinstein.

"Apa yang dilakukan Weinstein adalah jenayah dan tidak boleh diterima dalam industri. Saya berbangga dengan wanita-wanita yang berani tampil mendedahkan siapa lelaki itu sebenarnya.

"Sewaktu masih muda, saya juga pernah dicabul oleh orang berkuasa besar dalam industri. Bukan mudah apabila ia berlaku dalam hidup kita,” tulis aktor itu di laman Twitter.

Terdahulu, ramai aktres popular Hollywood tampil membongkar tabiat buruk Weinstein yang gemar melakukan gangguan seksual.

Antara aktres tersebut ialah Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Rose McGowan, Mira Sorvino, Asia Argento, Cara Delevigne, Lea Seydoux, Rosanna Arquette, Judith Godrèche, Tomi-Ann Roberts, Katherine Kendall dan Dawn Dunning.Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment