Bom Perang Jepun Jadi Punca Letupan! | KAKI PALU

Bom Perang Jepun Jadi Punca Letupan!

Share on Google PlusLETUPAN bom lama peninggalan Perang Dunia ke 2 dikenal pasti punca tragedi menyebabkan tiga pekerja parah dalam kejadian di tapak pembinaan MRT Bandar Malaysia, dekat Sungai Besi jam 5 petang hari ini.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Amar Singh Ishar Singh mengesahkan kejadian itu selepas siasatan dilakukan Unit Polis Forensik di lokasi kejadian.

“Ia adalah bom lama ketika Perang Dunia Kedua dan meletup secara tiba-tiba sewaktu kerja pembinaan sedang dijalankan,” katanya.

Semua mangsa dikejarkan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan.

MyMetro sebelum ini melaporkan sekurang-kurangnya tiga pekerja tapak pembinaan MRT dekat Lapangan Terbang Sungai Besi, cedera parah dalam kejadian letupan petang tadi.

Difahamkan, dua daripada pekerja berkenaan terputus kaki.

MC-Gamuda KVMRT (T) Sdn Bhd dalam satu kenyataan mengesahkan tiga pekerjanya yang parah berada dalam keadaan stabil di hospital.

Untuk rekod, Bandar Malaysia Selatan satu daripada 11 stesen bawah tanah membabitkan laluan Sungai Buloh-Serdang-Putrajaya dan MMC-Gamuda KVMRT (T) Sdn Bhd adalah kontraktor bagi kerja-kerja bawah tanah. – myMetro OnlineShare on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment