Filem Pengabdi Setan Benar-Benar Mampu Naikkan Bulu Roma | KAKI PALU

Filem Pengabdi Setan Benar-Benar Mampu Naikkan Bulu Roma

Share on Google Plus


Filem ‘Pengabdi Setan’ arahan pengarah terkenal Indonesia, Joko Anwar telah memasuki pawagam Malaysia semalam dan jika dilihat pada hasil kutipan filem itu di Indonesia, ia telah berjaya mengumpul keuntungan sebanyak RM4.2 juta.

Malah, filem ‘remake’ Pengabdi Setan arahan Sisworo Gautama dahulu itu turut mendapat sambutan yang hangat di Indonesia. Namun, persoalannya, adakah filem itu berjaya mendapat sambutan yang sama di Malaysia.

Berdasarkan laporan sebuah portal hiburan tempatan, netizen dan pengemar filem seram perlu menonton filem itu kerana tahap keseramannya benar-benar mampu membuatkan bulu roma penonton naik, terjerit-jerit sambil menutup mata dan telinga kerana terlalu takut.

Ini kerana efek bunyi dan bunyi loceng dalam filem itu pasti akan sentiasa terngiang-ngiang di telinga penonton untuk beberapa hari. Mana tidaknya, lihat trailer sahaja sudah cukup menakutkan, inikan pula lihat cerita itu keseluruhan di pawagam.

Mahu tercampak popcorn dibuatnya akibat terkejut. Sementara itu, filem ‘Pengabdi Setan’ mengisahkan tentang sebuah keluarga yang kematian ibu akibat penyakit aneh. Namun, selepas meninggal, kejadian aneh mula berlaku dalam rumah itu dan mereka mula melihat kelibat ibu mereka di dalam rumah.

Lebih menyeramkan, tujuan roh ibu mereka kembali kerana ingin membawa mereka semua ke dunianya. Menyeramkan bukan? Selain pelakon-pelakon dari Indonesia, ‘Pengabdi Setan’ turut menampilkan pelakon dari Malaysia, Bront Palarae.

Jadi, jangan ketinggalan untuk saksikan filem ‘Pengabdi Setan’ dipawagam sekitar anda untuk rasai sendiri keseramannya. –utaranews.com

Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment