[VIDEO] Jururawat Dipaksa Buat Tarian Seksi | KAKI PALU

[VIDEO] Jururawat Dipaksa Buat Tarian Seksi

Share on Google PlusSEKUMPULAN jururawat di sebuah hospital terpaksa menahan malu selepas dipaksa membuat tarian seksi di hadapan pegawai tinggi hospital berkenaan.

Ia mencetuskan kemarahan ramai selepas video jururawat terbabit membuat persembahan di atas pentas itu tersebar di media sosial.

Jururawat terbabit memakai seluar pendek dan mereka yang dipaksa membuat persembahan ini adalah jururawat baharu, justeru mereka tidak boleh menolak arahan yang diberikan.

Insiden itu berlaku di Sacred Heart Hospital di Chuncheon, Korea Selatan pada bulan lepas.

Keadaan ini menyebabkan Persatuan Jururawat Korea mendesak siasatan dijalankan.

“Terdapat jururawat yang bekerja lebih masa, bayaran rendah dan selalu kerja lebih masa. Melihat kepada keadaan ini, skandal tersebut merupakan penghinaan kepada jururawat ini,’’ kata persatuan terbabit.

Dan selepas video itu menjadi tular, ramai jururawat yang tampil ke depan dan memaklumkan mereka pernah disuruh melakukan tarian yang sama.

“Kami disuruh berbaring di atas lantai dan mengangkang kaki di depan pesakit serta keluarga mereka,” kata seorang jururawat.

Dalam pada itu, Kementerian Buruh memaklumkan pihaknya sedang menjalankan siasatan dan jika melanggar undang-undang, pegawai hospital itu akan dipertanggungjawabkan.

Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment