Pembangkang Dihentam Kerana Cuba Mengaitkan PM Dengan Skandal Tanah Felda | KAKI PALU

Pembangkang Dihentam Kerana Cuba Mengaitkan PM Dengan Skandal Tanah Felda

Share on Google Plus

Tulisan asal oleh:
Malaysia Today, 27 Disember 2017

(NST) - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak tidak boleh diseret ke skandal pemindahan hak milik tanah FELDA, kata ahli jawatankuasa eksekutif Pemuda Umno, Nazir Hussin Akhtar Hussin, pada Selasa.

Beliau menjelaskan bahawa Felda, khususnya anak syarikatnya Felda Global Ventures Holding Sdn Bhd (FGV), adalah agensi yang mempunyai struktur pentadbirannya sendiri dan mampu melaksanakan tanggungjawabnya.

"Ianya tidak patut untuk melibatkan Perdana Menteri kerana FGV adalah badan korporat yang mempunyai lembaga pengarah, ketua pegawai eksekutif dan pengurus besarnya sendiri.

"Semua yang dilantik adalah mereka yang mampu, dan mereka juga mempunyai pengerusi sendiri," tambah Nazir.

Beliau mengulas mengenai usaha berterusan oleh pihak berkaitan pembangkang untuk mengaitkan Najib dengan skandal itu.

Nazir berkata agensi yang mengamalkan tadbir urus yang baik biasanya akan merujuk kepada ketua pegawai eksekutif, lembaga pengarah dan pengerusinya untuk menyelesaikan isu-isu yang timbul.

"Kami berharap orang ramai sedar akan perkara ini, dan nampak bahawa pembangkang akan sentiasa cuba untuk mengaitkan Perdana Menteri dengan sebarang skandal dan menyalahkannya untuk segala-galanya. Malah, mereka akan cuba untuk menyalahkannya kerana ribut petir dan banjir.

"Kita perlu adil dan menilai perkara itu dan bukan hanya menyalahkan sahaja Perdana Menteri," katanya.

Nazir berkata beberapa portal berita dalam talian telah memetik para pemimpin pembangkang yang mengaitkan Najib dengan skandal itu, walaupun ia merupakan isu dalaman Felda.
Link asal artikel: 
http://www.malaysia-today.net/opposition-blasted-for-trying-to-link-pm-to-felda-land-scandal/


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment