Polis Akan Cari Dan Panggil Isa Samad | KAKI PALU

Polis Akan Cari Dan Panggil Isa Samad

Share on Google Plus


Polis mengesahkan satu pasukan khas telah ditubuhkan untuk menyiasat kes penipuan urusan pertukaran tanah milik Felda di Jalan Semarak di ibu negara.

Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Noor Rashid Ibrahim berkata, pasukan berkenaan kini sedang mengumpul maklumat dan mengenal pasti individu yang akan dipanggil untuk memberi keterangan.

Pada masa sama, beliau tidak menolak kemungkinan polis akan memanggil bekas Pengerusi Felda, Tan Sri Mohd. Isa Abdul Samad untuk memberi keterangan bagi membantu siasatan.

"Kita akan tengok dan jika ada keperluan kita akan dapatkan keterangan beliau (Mohd. Isa). Selepas beliau pulang ke Malaysia, kita akan dapatkan keterangannya," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita di sini malam tadi selepas merasmikan program kayuhan amal anjuran Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Mengulas lanjut, Noor Rashid berkata, setakat ini satu laporan polis telah dibuat oleh pengurusan Felda berhubung perkara berkenaan.

"Kes ini disiasat sebagai penipuan dokumen mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan," katanya. - UTUSAN ONLINE


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment