Facebook Mahu Kurangkan Perkongsian Page Di News Feed | KAKI PALU

Facebook Mahu Kurangkan Perkongsian Page Di News Feed

Share on Google Plus
Facebook pada baru-baru ini telah mengumumkan perubahan pada News Feed dimana laman sosial ini akan mengutamakan perkongsian daripada rakan-rakan dan ahli keluarga terlebih dahulu berbanding dengan perkongsian umum seperti daripada Facebook Pages.

Pengumuman itu dibuat oleh pemiliknya sendiri, Mark Zuckerberg di dalam entri terbaru melalui akaun Facebook rasmi miliknya baru-baru ini.Melalui perkongsian terbaru yang dimuat naik, Zuckerberg mengatakan Facebook News Feed telah menjadi terlalu padat dengan berita tentang perniagaan, jenama dan media. Tidak dilupakan dengan perkongsian-perkongsian berita palsu.

Bagi meyelesaikan masalah itu, Facebook akan menumpukan kepada kandungan umum daripada rakan-rakan dan keluarga terlebih dahulu. Perkara ini dikatakan sesuai dengan matlamat Facebook untuk menghubungan orang ramai bersama rakan-rakan dan keluarga

Pages juga dijangka mempunyai capaian yang sedikit rendah berbanding sebelum ini. Dalam pada itu perkongsian daripada Facebook Pages yang menghasilkan interaksi mungkin tidak terlalu terjejas dengan perbezaan capaian yang diterima.

Sekiranya anda merupakan peniaga online atau sering berkongsi maklumat di laman Facebook Pages, mungkin sudah tiba masanya anda menambah platform perniagaan atau perkongsian anda untuk meningkatkan jumlah capaian pengguna.


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment