99.4 Peratus Manifesto BN Telah Siap Dilaksanakan #KekalBN | KAKI PALU

99.4 Peratus Manifesto BN Telah Siap Dilaksanakan #KekalBN

Share on Google PlusPRU14 semakin hampir. BN yang dipimpin Najib Razak mohon untuk diberi mandat untuk 5 tahun berikutnya.

Sebagai bukti gadaian untuk rakyat, BN yang telah menerajui Kerajaan Pusat telah membentangkan Aku Janji Kerajaan Persekutuan dari 2013 hingga 2018.

Aku janji itu dikeluarkan oleh Unit Penyelarasan Pelaksanaan, Jabatan Perdana Menteri.

Ia terdiri daripada 17 inisiatif dan 156 inisiatif strategik.

Keputusannya amat membanggakan. Jika di sekolah kita boleh katakan Aku Janji Kerajaan Persekutuan ini telah memperoleh gred A+ (amat cemerlang).

Ternyata BN di bawah kepimpinan Najib berjaya menunaikan 99.4 peratus dari aku janji tersebut.

Selebihnya bukannya tidak ditepati, tetapi masih belum siap lagi.

Ayuh kita lihat data-data berikut ;

Adakah ini tidak cukup untuk menjadi kerajaan pro rakyat? Apakah rakyat sanggup membakulsampahkan semua kejayaan ini semata-mata terpengaruh dengan isu yang viral?

Sedangkan segala isu itu telah berulang kali dijawab oleh pihak yang bertanggungjawab serta ada yang telah disiasat dengan adil oleh pihak ketiga.

Cuba tanya pula Pakatan Harapan. Berapa peratus pula janji kepada rakyat yang telah mereka tunaikan di Selangor dan Pulau Pinang? Tanyalah berapa peratus! - KAKI PALU


Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment