DAP Guna Logo PKR Sebagai Strategi Untuk Tawan Malaysia – Guan Eng | KAKI PALU

DAP Guna Logo PKR Sebagai Strategi Untuk Tawan Malaysia – Guan Eng

Share on Google Plus
Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng mengaku bukan mudah untuk menukar logo Roket yang telah digunakan sejak 52 tahun lalu, namun semua ini dilakukan dengan misi untu menawan Malaysia pada PRU 14.Untuk mencapai matlamat itu, DAP yang merupakan parti paling dominan dalam Pakatan Harapan (PH) pada PRU 13 dengan 37 kerusi Parlimen bersedia mengorbankan logo Roket diganti dengan logo PKR yang sebelum ini memiliki 30 Ahli Parlimen di Dewan Rakyat.

Logo Amanah dan PPBM tidak digunakan kerana kedua-dua parti itu minoriti dalam PH; Amanah hanya 7 Ahli Parlimen apatah lagi PPBM paling tercotot dengan 1 kerusi Parlimen.

“Pakatan Harapan menawarkan anda ‘harapan’ (hope) bahawa kami boleh mengambil alih negara ini (Malaysia pada PRU 14),”kata Guan Eng dalam kenyataannya.

“Kami memutuskan untuk menggunakan (logo PKR) kerana keputusan bersama yang dibuat Pakatan Harapan.

“Keputusan untuk tidak menggunakan tidak menggunakan Roket bukan satu keputusan mudah terutamanya kepada penyokong parti kami (DAP) yang sudah setia dengan kami sejak 52 tahun lalu.

“Ya. Kami sayang (logo) Roket. Tetapi kami lebih menyayangi Malaysia,”katanya lagi.

Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment