Tahukah Anda PM4 Pernah Lancar Dana Untuk Malaysia, Patutlah PM7 Boleh Tiru | KAKI PALU

Tahukah Anda PM4 Pernah Lancar Dana Untuk Malaysia, Patutlah PM7 Boleh Tiru

Share on Google Plus
PETIKAN DARI UTUSAN MALAYSIA 

Inisiatif ke arah itu sekali lagi diperkukuhkan dengan penubuhan Dana Untuk Malaysia oleh Pergerakan Pemuda Barisan Nasional (BN) yang bertujuan memberi peluang kepada rakyat membantu kerajaan mengatasi krisis ekonomi yang sedang melanda negara.

Ketua Pergerakan Pemuda BN, Datuk Ahmad Zahid Hamidi berkata, tabung yang dilancarkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Mahathir Mohamad di Dataran Merdeka semalam akan dibuka sehingga 15 Julai ini.

Pada hari pelancarannya semalam, sejumlah RM3 juta berjaya dikutip melalui sumbangan pelbagai pihak termasuk dari swasta dan parti politik.

Kutipan dana itu yang diteruskan sehingga ke peringkat negeri kemudiannya akan disalurkan kepada Dana Khas Negara.

* DR. MAHATHIR menyaksikan pemberian sumbangan RM1 juta kepada Dana Untuk Malaysia daripada Ketua Pegawai Eksekutif Bandaraya Development Sdn. Bhd., Lim Kim Hong (kanan sekali). Cek replika itu disampaikan kepada Ahmad Zahid Hamidi di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur, semalam. - Gambar HANAFI KHAMIS.Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=1998&dt=0615&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka%5FHadapan&pg=fp_02.htm#ixzz5H2yvgJox 
© Utusan Melayu (M) BhdShare on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment