Jersi World Cup Nigeria Kini 'Sold Out', Orang Mula Jual Balik Tiga Kali Ganda Lebih Mahal | KAKI PALU

Jersi World Cup Nigeria Kini 'Sold Out', Orang Mula Jual Balik Tiga Kali Ganda Lebih Mahal

Share on Google Plus
Jersi negara Nigeria edisi Piala Dunia 2018 keluaran Nike ini memecah rekod apabila habis dijual seawal hanya 30 minit selepas pelancaran

Ia tidak terhenti di situ. Jersi ini juga telah merekodkan jualan pra-tempah tertinggi dalam sejarah Nike iaitu sebanyak 3 juta unit.

Ia sekali gus menjadikannya sebagai ikon fesyen dan sebagai jersi paling diminati oleh peminat bola sepak dunia masa kini. Melihatkan dari sudut design, jersi ini sememangnya tampak garang, rare, dan unik di mata orang ramai.

Walaupun telah habis dijual, peminat masih boleh mendapatkannya secara online, terutamanya menerusi eBayMalangnya, harga yang ditawarkan di eBay adalah tiga kali ganda lebih mahal berbanding harga asal.

Memandangkan permintaan untuk jersi ini terlalu tinggi dan telah menjadi salah satu collector's item, ramai yang mengambil kesempatan untuk menjual balik pada harga yang tidak masuk akal.

Bagi yang berminat, bersedialah untuk mengeluarkan wang berjumlah $154.35 (RM613.40) untuk sehelai jersi iniAntara yang paling murah dijual di eBay.

Dan harga itu tidak termasuk shipping cost ke Malaysia.

Tapi kalau mampu, apa salahnya. ;)

Stylo habis!

Share on Google Plus

About Editor

Merupakan blogger muda sejak tahun 2008. Ini merupakan blog ketiga selepas blog asal. Pernah menulis di akhbar seperti Utusan, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro & Mstar Online sekitar 2010 - 2012. Kini masih menulis...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment